Flottsjön

Hôla!
Idag har det varit lika varmt som alla senaste dagarna vart, fast idag drog jag, pappa och kusin Simon upp till min favoritsjö Flottsjön som är helt underbar, då de aldrig är folk där! Hundarna kunde bada av sig, Fritte är gaaaalen som .. ja som, han slängde sig i vattnet hela tiden och stornjöt =) Tösa var lite mer försiktig men hon doppade sig tillslut!

Annars har jag målat om en byrå och fönsterbrädan till friggeboa, tajmat att regnet och åskan kommer när jag ställde det på tork... inrett en sminkhörna i mitt "dressingroom", ska ta lite bilder där nere senare, men just nu håller jag på att tvätta upp alla bebiskläder, har väl kört en sådär 8 maskiner på två dagar, får passa på när man kan hänga ut =)
Men då ligger ju allt nytvättat där nere så de är lite rörigt just nu!

Ja, så aktivt har det varit, nu ska jag sova hade jag tänkt.. om 1,5 timme går jag in i vecka 37 =)
Morgondagens planer är marknad med mor i Trollhättan (men jag åker mest med för espresso house!!! :D)

Ha de gott!
Hanna

En underbar kväll för en evighet sen..




Å
ååh vad jag saknar mina skåningar! ;P
Var inne på en kompis Facebook och hittade några bilder från en supertrevlig kväll...
kan fasen inte minnas när detta var, men det var vinter, för kanske 1,5 år sen?

Dennis kommer antagligen upp nu i augusti å hälsar på några dagar, sen ska jag försöka åka ner innan hösten... men just nu är det bara planer i huvudet :)


                  Jag                Denise&Simon                Matte&Vikkz


              Jag                          Simon&Denise =)



Wooooho, har hittat en sida som fungerar som youtube så jag kan se lite filmer helt lagligt!
Så nu blir det Änglar & Demoner ikväll!

Pussokram,

Hanna

Fötter & Hår

Nu äntligen hittade jag min usb kabel så jag kan lägga in bilder från förra veckans events..


Tjörn, var ännu finare med badudde och allt längre bort, men glömde fota!


Här har ni en bild på frillen, med min egna original färg =) Deni! (har färgat i säkert 10 år nu..)
fråga mig dock inte varför min näsa är så röd, för den var inte det in real life ;P


Sssslotte & Ina =)



Var bara tvungen att föreviga en bild på mina vattenfötter, jag har i vanliga fall ungefär 36 på skor.. vilket inte går på mig nu, testade ett par 39:or häromdagen och även dem var för små, tur jag har mina sandaler som är justerbara..
ska ta en bild när fötterna gått tillbaka till sitt normala ;P

(det är färg kvar om ni undrar vad fläckarna är ...)

Wellwell, det var dem jag sparat ;)
Nu har jag installerat min bordsfläkt bredvid sängen så man klarar sig igenom natten!
God natt på er!
Hanna

Nu tänker jag klaga!

För nu står jag inte ut med denna värmen, en sak att det är varmt och skönt men när de går över till fuktig värme så blir de för varmt för mig.. sen att jag inte orkar göra något för jag har ont i varje del av kroppen för allt vatten m.m gör att man helt enkelt inte orkar med.. så jag har legat i sängen hela dagen idag med takfläkten ovanför mig! Och sovit ;)

Så nu vet ni vad jag tycker =)

Dessa bilder jag hittade fick mig att tänka på hur skönt det hade vart att spendera dessa varma dagarna i Dalsland där vi hade en sommarstuga när vi var små,

Jag och farfar

Vattnet precis nedanför stugan,
Farmor i båten, Heidi och jag på land


Farfar & Jag i båten som tillhörde stugan

Heidi och Jag på gårn

Jag (och kalle!) lillekusin Jennifer och Heidi

Jag och Heidi i kökssoffan, innan vi tuppar av för dagen..
precis som jag gör snart med andra ord =)

Valpis & första doppet!

God underbar kväll på er alla hetingar!
Dagen har spenderats med mor och hundar på Tjörn, helt underbart.. känns ju knappt som man lever i sverige längre..
Min tanke när jag såg havet var "Hur kunde jag någonsin flytta härifrån?"
Mamma har hjälpt en väninna Anneli som har familjesommarstuga där ute att renovera upp "trappen o altanen" byta ut gamla saker m.m och som dom har sletit, speciellt Anneli som hållt på från morgon till kväll sedan i söndags..
Hennes mamma fyllde år så då skickade hon iväg henne och gjorde allt detta jobbet i smyg.. ikväll kom mamman hem och klippte av "invignings-snöret" och var näst intill gråtfärdig =)

Förutom detta har vi lånat en valp som heter Kiwi som är 4 månader gammal, en liten skit enligt Fritte! =p
Hon är såå go, busig som sjutton och man blir kär direkt! Tänk er bambi på is fast i hundform (:
Begav oss ner en sväng till havet som var underbart det med! Tog mig ett dopp.. vilket var näst intill omöjligt då de var en väldans massa klättring i berg för att nå bryggan, vilket inte passar sååå bra när man är höggravid =D
Träffade även en liten bebis vid namn Vettle (norskt namn) på 12 veckor som sussade så gott, älskar det namnet så nu står det namnet med på listan =)

Namnen som jag tycker om är:
Mio, Isedor, Charlie, Matthew & nu Vettle.. får la se, kankse blir något helt annat!

Pratade även lite med Anneli om hennes arbete, hon jobbar med skådisar m.m (minns inte hennes namn på arbetet :p) Men de är typ att fixa fram saker/inredning till scener i serier & filmer om ja förstått de hela rätt, och hon har bla jobbat med fast tjänst bakom Andra Avenyn, och hjälpt till vid inspelningarna av Läckbergs böcker.. vilket såklart jag blev suuper intresserad av, dom är tydligen klara med Tyskungen och Stenhuggaren nu, (dom har ju sänt Isprinsessan & Predikanten) och dessa sänds antagligen i höst =) Hon berättade också att hon träffat Läckberg och att hon var trevlig ... och sen blev de en del prat om Andra Avenyn såklart!
Hon har bla. samlat in saker hemifrån oss med åren, minns att hon lånade min cykel till någon scen en gång, och lillasyster Maja och moster Anki har båda hängt med på väggen hemma hos Ulla & Rasmus  i AA (deras "fosterbarn") där även Kitty hängde.. mycket intressant arbete!

Ja.. sen har vi mest tagit det lugnt, ätit supergod makrill med färskpotatis.. sen Donken på de innan vi for hem..
nu är jag helt slut, och det är lugnt i magen så jag antar att jag inte är den enda =)
Imorgon har vi iiiinga planer, och jag ska nog bara ta det lugnt och göra ingenting, jo.. ladda upp några bilder som jag tog idag !

Gonatt
,
Hanna

Skön dag =)

Eller till viss del, började på natten till torsdagen då ja inte kunde sova ordentligt på höger sida utan sammandragningar..sen var jag uppe exakt EN GÅNG I TIMMEN på toa.. de blir inte mycket sömn av det hela ;P
Sen har jag haft vääääldigt mycket konstiga känningar i magen hela dagen.. vet inte vad det kan bero på..

Sen väckte födelsedagsbarnet mamma mig och undrade om jag ville med till Trollhättan då hon skulle besikta bilen och tänkte att jag kanske ville gå lite i babyaffärer =) Yes!
Lillbrorsan hängde på också, mamma öppnade brevet ifrån värmland (+ edet och norrland just nu) och fick ett presentkort från alla sina barn till bio =) "Herregud, 300??" Var hennes kommentar =)

Kom in en sväng på babyproffsen och hittade en relativt billig "hoppgunga" för bebisar såklart, blir nog en sån framöver när det behövs =) Dock var resten av sakerna (speciellt baby björn) väldigt dyra för min budget.. ville ju vääldigt gärna köpa dendär fina vagnen, och det där babygymmet... och de snygga bärselet.. och alla underbara små kläder.. men den tiden kommer väl också, en bit i taget!
Men jag skrev upp det gröna babygymmet på önskelistan så ni vet! =)

Sen bjöd mamma mig och Olle på en lunchrestaurang i sibahuset, riiiktigt god mat! andra gången jag äter där och de slår ut donken som man annars har som tradition när man kollar i affärer till 100 % !!
Sen fick de bli en latte på espresso house såklart! och mamma hittade en supermysig "pjamasdress" till bebisen, hiihi hon hittar alltid massa småsaker överallt =)
Ska börja tvätta upp allt vi inhandlat med tiden nu så det inte blir ett stressmoment senare!
jag hittade även ett par solbrills som passar utmärkt till min fina frisyr!

Sen besiktades bilen och den gick igenom denna gången! (gjorde om den då den hade nåt fel förra veckan) så mamma klappade den där framme och sa "duktig flicka Doris", så nu har vi en Doris, en annan bil vi hade en gång hetter Albin ;P

sen blev det Edet igen där jag hade frisörtid! efterlängtat.. men hade riktigt beslutsångest då jag sparat håret så länge.. och det är ju fint med långt hår.. men de passar inte med bebis (minns hur Tindra ääälskade att dra i mitt hår) och så är det så extremt varmt.. så ja klippte upp det och fick nästan bort all brun gammal färg! Nu har jag nästan bara min egen hårfärg =) Såå skönt för nu kan man bara låta det växa, har långt kvar där bak och kortare med snelugg fram.. lite rockig sådär, får ta kort någondag!
Mötte upp Charlotte som sa "Är det du hanna?" hon kände inte alls igen mig =)
Och så begav vi oss hem till farmor där jag fortfarande bor just nu och lagade go köttfärsås och spagetti!
Mycket gott var Lottes betyg, Ina åt ordentligt!

En annan sak som är lite rolig, Ina går hela tiden omkring och pekar på min mage och säger "BÄBIS!!!" men hon vågar ínte känna på magen hihi.
En rolig sak som mamma berättade idag, när jag och Heidi var små så berättade pappa för oss att vi skulle få ett syskon (olle) och då sprang vi och letade upp mamma och sa "Mamma, mamma vi ska få ett syskon!!" hahahaha =)

Och så är det officiellt sommar nu för mig, jag vattnade av farmors alla blommor och passade på att vattna av mig själv i de iskalla vattnet... liiite kallt =)

Sen somnade jag så sött vid 9 och vaknade för en stund sen..
oj nu blev de mkt text, men äh.. får bli mer bilder när ja har kamerasladden!
nu ska jag sova, imorgon kommer en liten flickvalp vid namn Kiwi som ska bo hos oss i 10 dagar =) och vi ska bege oss
ut på Tjörn där mammas kompis har sommarstuga så vi får se om de blir första doppet i havet då!

Pussokram,

Hanna

Onsdag

Så har ännu en underbar dag passerat =)
Idag var jag på lunch med Erika! riktigt härligt att ses och prata massa i de sköna vädret.. fast lite väl varmt var det ;p
Sedan gick jag och mötte Charlotte&Ina och bjöd på fika (fick ett gratiskort på 90 kr som nyinflyttad på boströms café ;P)
Vi satt nåra timmar säkert, ute och bara pratade och tog de lugnt, inte så mkt mer man orkar då man blev riktigt seg av värmen..

Sen har jag bara tagit det lugnt ikväll, funderat på vilken frisyr jag ska göra imorgon..
usch var in på apoteket och tänkte hämta ut Primus specialbeställda vaccin gissa vad det skulle gå på?
1800 kr!! så de fick ja hoppa.. vet inte riktigt hur jag ska lösa denna situationen.. är relativt pank nu och de små slantar jag har sparat är till bebisens hygiensaker m.m de är inte billigt med barn! eller hund för den delen..
jaja nog om ekonomi.. nu måste jag sova!

Efter frissan i morgon ska lotte & ina komma så ska vi ha heldag här på altanen med god mat =)
Btw, sökte lite på olika ip nr som folk kommenterat  (anonyma m.m) här och det var väldigt intressant att se vilka alla var!
Fast vissa har jag ju vetat om redan från första början =)

Life goes on, de är mitt motto :D
Ska tydligen bli toppenväder imorgon med ! Så ut i solen med er =)
Pussokram,
Hanna

Det var sommar, det var glädje..

Nanana... =) Sitter och nynnar med Månsan på allsång, ikväll är verkligen en riiktig sommarkväll!
Skön sommaroutfit, allsång på skansen, grillning på farmors altan med mo&ybror med färska svenska jordgubbar till efterätt!

Dock är jag väldigt trött, var ju på första BM mötet idag på "Familjecentralen" som ligger i de nyrenoverade Ekaråsen,
superfräscht! Där har dom samlat både MVC&BVC och har massa aktiviteter för barn och föräldrar, typ öppna förskolan!
Och ett eget labb ;P Rätt coolt att bm tog prover istället för att bli ivägskickad till labb varje gång =)
Halvägs hoppas självklart kedjan o ja kunde inte lösa detta så de blev låååång promenad och aj i ryggen resten av dagen..

Bebisen mår perfekt i magen! Mamma däremot har nog lite dåligt med näring enligt det vi såg av det lilla resultatet man får innan dom tittar ordentligt, ändå tycker jag ja bara äter och dricker som aldrig förr =P

Nu ska jag ägna ögonen och munnen åt allsången! =)
Pussokram,
Hanna

Lycka

För första gången på tre år känner jag riktig lycka&trygghet.
Lycka över att jag trivs i miljön jag befinner mig i med min familj och folk som står mig nära, lycka för jag ska bli mamma, lycka för att jag ser en framtid här =) Det enda som tynger min längtan, är min älskade hund.. men jag vet att han har de underbart! Ute vid kusten var och varannan dag!

En bild från hans foderägare Gabriella från i midsommras


Har kollat upp en del med lägenheter och det är inte alls så svårt att få som jag föreställt mig, nu tar jag en sak i taget och tänker inte stressa med letandet utan se alla mina valmöjligheter.
Fokus ligger självklart på bebisen, som verkligen vill ut nu.. sammandragningar och tryck i ett.. han kommer när han vill =)

Nu fram till onsdag bor jag i min farmors lägenhet då mamma är bortrest till i morgon och jobbar sen en del (jag tar helt enkelt inte risken att bo själv med olle några dagar) och pappa, maja, farmor, Jassan & Simpan har åkt en vänna upp till Vilhelmina och tillbaka =) Skulle gärna vilja komma iväg på en semester med familjen jag med, men de är lixom inte läääge för de nu ;P

Annars har jag bara softat, friggeboainredningen är pausad tills vi köpt lister, fått hem vaggan sen kör vi sista fixruchen och sen får bebin kika ut innan vi båda flyttar in =) Imorgon ska ja på första BM mötet här i Edet, känns spännande å se hur nya barnmorskan är.. men ja kommer ju knappast ha henne så länge!

Nu ska jag blunda en stund.. om jag får för lillen där inne vill säga!
Pussokram,
Hanna



 

Min hemlighet



Magbilder

Ser ni någon skillnad? =)


min lilla mullmage som inte är så speciell utifrån men innuti händer de saker..vecka 11


Nu händer det saker! Vecka 19


vecka 31


och detta var igår vecka 35+2

Sidan visar jag bara med tröjan då bristningarna inte är fina =)

Nu får allt tiden ösa på lite ;P

Förresten fick en kommentar ifrån "Johanna" i mitt inlägg om kroatien, men kan inte komma på att jag känner någon Johanna.. Eller vad du tackar mig för? Om att jag tycker om kroatien eller? =S

Naturens underverk

Gårdagen var mest måleriverkstad i Friggeboa, men jäääklar vad fint det har blivit! Riktig skillnad.. Jag tog första passet och höll på i ca 7 timmar med att måla tre av fyra väggar, sen gick mamma på och satte upp fondväggen och senare på kvällen började jag baka en underbar jordgubbstårta! Maja är laktosintolerant så jag bakade en ljus muffins och 15 chokladmuffins så gjorde jag en minitårta på den ljusa muffinsen till syrran =)



Lillebrorsan är inne i en period då han sover om dagarna och är uppe om nätterna så han erbjöd sig att fortsätta i friggeboa lagom till att vi andra gick och la oss, så han kom in vid 2 inatt och hade strykt på sista lagret på de tre väggarna! Riiiktigt fint resultat med dessa färgkombinationer, men ni får se före och efter bilder sen när ja möblerat och fixat =) Hemma-roomservice ;P

Idag har jag mått dåligt, borde inte hålla på såå mycket som jag gör.. min kropp säger åt mig att ta de lugnare.. har gått i ett sen ja kom ner så de är logiskt =) Så idag tog vi de rätt lugnt, käkade go midsommar mat hemma hos farmor med tårtan såklart =) Tittade lite på jönssonligan, undrar egentligen vem som kan komma så sjuka ideér? Ja menar samla på sig massa småskit som leksaker, falukorvar, flaggstångar... å använda de i en kupp... hihi :)

Vi kom precis hem ifrån farmor, och på vägen möttes vi av denna fina sak..

där hade ni friggeboden utifrån, men de var inte den jag syftade på..


Ser ni att det är två? Superfint tycker jag =)


Dax å finslipa lite på målningen!
Pussokram,
Hanna

Renovering pågår..

Ojoj vad de händer saker!
Har slipat och spacklat och finslipat hela friggeboa, nu håller jag på att måla, har gjort ungefär hälften av den första rundan av två.. och jag handmålar! Ingen roller då jag tyckte det blev skitfult med de.
Nu är jag bara inne och käkar lite o andas, men ska ut å göra klart andra halvan.. Mamsen kanske redan idag tänkte köra igång med fondväggen efter jag är klar med målningen.. Sen ska vi fixa lister och sen tillslut kan ja flytta in!
Men nu får ja fortsätta om ja någonsin ska bli klar!!

Pussokram,

Hanna

Helt slut

Är jag efter dagens ärenden.

Mamsen och jag begav oss till Näl i Trollhättan och skulle till specialist mödravården för att göra ett extra ultraljud då jag har graviditetsdiabetes och risken för att babyn skulle vara stor var stor =P
Fick prata med en läkare som även utförde ultraljudet, såg oerhört mycket mer än i vecka 21 =)
Allt så perfekt ut! Han låg och sög på tummen antagligen, och vi såg denna gången TYDLIGT att de är en pojk!
Han märkte att det var någon som pillade på magen så han kickade tillbaka ordentligt =P

Allt såg bra ut, han mår bra där inne, låg fast fixerad i bäcken och vägden 2,9 kg vilket förklarar varför jag har så jäkla ont i bäcken å att de trycker så.. lite större än vad han bör vara i vecka 35 (gick in i den idag) då läkaren sa att antingen så är han äldre än vad vi trott (så jag är ungefär i vecka 36+) eller så är det diabetesen som gjort att han är lite större än normalt, vilket gjorde att han bokade ännu ett möte för ultraljud om tre veckor, är han då lika stor som han ska vara i vecka 40 så kör dom igång mig ungefär då när jag är där, så han garanterade mig iallafall att om jag inte föder före den 21 juli (vilket tydligen var stor risk för) så kör dom igång mig senast den 21 juli =)

Sen bar de av till Överby som är köpcenter utanför Trollhättan, fick mig en gooo latte från espresso house =) Mums! Älskar espresso house, har saknat de som faaasen i värmland, när jag och Magnus var i Sthlm så köpte ja säker 3-4 latte om dagen på espresso house =)... vilket resulterade kaos i magen, men de var de värt!
Mamma och jag tog en go pasta med kycklinglunch på en underbar restaurang! Egentligen, varför ska man äta på donken när de finns goa lunchrestauranger överallt? =P De är nog mer en vana...
Köpte Fondvägg men båda tapeter som jag valt ut var såklart slut, så det blev att välja en ny fondvägg och istället för att ha gråa tapeter runt blev de "kakao" färg som vi målar upp, men tror detta blir bra!

Åkte ut till willys och storhandlade lite, tänkte göra grädd&jordgubbs tårta till midsommar =)
Piiinsamt.. jag stod för betalningen och pengarna räckte såklart inte... menmen de var bara å lägga tillbaka blöjorna som jag köpte, ojoj vad dyrt allt är ! Köpte även lite hygienartiklar till bebben, detta kommer gå så bra känner jag!
Bara lääängtar så tills han tittar ut! Förresten, gick in på förlossningsavdelningen på Näl där ja fick se ett rum och alla saker som tillhör, spännande! Fick prata lite med en barnmorska om min förlossningsrädsla, kändes betryggande! Träffade även en barnmorska som hade en liten knodd i knät, mamma frågade hur gammal den var och den var bara 2 timmar gammal!! Guuud så liten, bara låg där i hennes knä å sussade gott =)

Nu ska ja sova middag, är heelt slut.
Pussokram,
Hanna

Medel

Gjorde precis test till försvars makten, tycker sånt är superkul!
Tydligen har jag bra reaktionsförmåga och minne, och agerar med snabba beslut!
De är bra de =)
Men de räckte ändå inte hela vägen fram, men äh.. de gör mig inget, krig intresserar mig inte!
Ja kan vara kocken åt alla fighters istället =)

Här gjorde jag testet, testa dig själv och skriv gärna ditt resultat här sen !

Göteborg

Är vart vi åkte imorse, riktigt kul att komma iväg och få handlat lite till bebben!

Gårdagen ägnades åt att träffa farmor och även handla, och inreda i ett rum i källaren
där jag ska ha 3 byråer och en "stång" som ja kan hänga alla mina och bebisens kläder på,
blev faktist riktigt bra jämfört med innan, kan ta kort på de sen när de är klart =)
Rensade även upp inne i garaget där alla mina saker ifrån lägenheten står.. en enda röra!
Men nu är de ordning och reda! Och lillebror bar alla tunga saker minsann! ;)

Sen imorse bar de av till Göteborg med mamma och pappa, pappa skulle på möte i torslanda
på sitt jobb så jag och mamsen satte oss inne på ett café och tog varsin latte =) Mums!
Mötet drog ut lite på tiden så de blev lite drygt i slutet!

Sen bar de av till Donken och jag fick min älskade Big&co som jag längtat efter så länge! =)
Sen åkte vi till Ikea, usch så svullna mina fötter är nu, för dom hade både över och nedre våning..
Fick köpt en massa fina saker till bebben! Och en lampa till friggeboa som matchar tapeterna!
Detta blir bra serni =)

Här är bla. sakerna jag köpte

Nybörjar sett till mat, fast detta lär väl inte användas på ett tag!
Men de var rea på de så jag passade på =)


Sen köpte mamma en söt elefant och jag ett skötbord (till fyndpris) som passar perfekt på toa, ok.. lite trångt
men de får man ta =)


och från andra hållet (Ser ni brukarna på kanten, de är tvättskål och blöjpapperskorg!)


Detta monterade jag upp när ja kom hem, nästan så jag gav upp tillslut.. för vilket pilljobb!
(Ser ni där nere, mamma kunde inte hålla sig för att köpa första baby-blöjorna hihi)

Sen hade även mor köpt denna lilla söta saken som ja hängde ovanför skötbordet..


Sen märker ni ju att ja har hittat min usb-kabel så här får ni se Emelies mage..

Detta var i fredags, hon har sina fina studentkläder på sig =) Hon är i vecka 31 tror jag..
Här är precis efter utsläppet:


Stackaren fick spöregn på sin student! (Men lika glad var hon för det =P )

och här mina vänner har ni Stora Tindra..

Pratar som sjutton gör hon!

(Ni får ursäkta bildkvalitén, så är de på äldre mobiler!)

Nu ska jag fortsätta med kläderna i källaren, sen blir de att träffa Charlotte!

Pussokram,
Hanna



Driiit og.

Jag måste ha glömt min usb till mobilen i varmeland... måste lösa detta!
Har ju lite bilder från dagarnas upplevelser för en gångs skull =)

Dagen har varit lugn, har haft extrem huvudvärk.. Lillbrorsan håller på att intreda i källaren så ja får min egen "garderob" och sånt =) När han går in för något så gör han verkligen de till 100 % !

Men ja har inte packat upp så mycket annars, helt slut efter alla dagar!
Dock bakade jag kladdkaka till familjen så kom farmor ner och fikade lite!
Veckans planer är att på onsdag ska vi på ultraljud då bebisen antagligen är lite större pga diabetesen,
vi får se! Ska iallafall bli riktigt kul att se bebben nu när den är så stor, om man nu ser något.. bebben är ju lite större
nu i vecka 34 jämfört med 21 ;)

Och så ska vi köpa tapeter med inslag av en fondvägg till friggeboa, kommer bli så fint så där ute !
Tänkte köra på denna som bastapet


och denna ska vi ha som fond:


Tycks?
Ska även kolla efter en skön fotölj på second hand då jag antagligen kommer sitta uppe om nätterna inom kort :P


Nu ska vi fortsätta se på Bradie Pitt ;) Förresten ni som missad Benjamin Buttom - se den!

Pussokram,

Hanna

Edetbo

Så landade man tidigare än beräknat, fick skjuts av Emelies mamma så var hemma efter tio igår kväll men mer uppdatering med bilder kommer lite senare när ja rotat fram usb kabeln ;)
Men de var en supertrevlig dag igår =)

Pussokram,

Hanna

Nu laddas det

Sjung om studentens lyckliga dar.. går den så?
Emelie var riktigt nervös igår  =)
Kom fram vid 13 tiden och blev uppmött av Emelie och Robin och lilla ... eh, stora Tindra!
Ojoj vad hon har vuxit! Och pratar gör hon som sjutton :)

Var helt slut när jag kom fram så umgick lite och käka sen åkte vi hem till Robins mamma
som är den som håller i studentfirandet hemma på gården ikväll, grabbarna satte upp tält och grejjade och
sen gick vi upp och satte oss på balkongen och satt där några timmar, Robin har en riktigt go familj
å de blev många skratt =) Dock kunde ja inte skratta med hela tiden, gör så jäkla ont i bäcken! Känns seriöst som
han kämpar för att ta sig ut nu... får hoppas inte, vill hinna komma hem och iordning först :P

Nu ska ja fixa mig, om en halvtimme ska vi åka och vid halv tre kommer Emelie utspringande (eller gungande)  =)

Pussokram,
Hanna

Mot Gullspång

Tjooho!
Nu har jag precis bytt buss i Karlstad, äntligen har jag kommit ifrån Filipstad =)
Hihi som folk tittar på en när man går förbi med 3 väskor och en tjock mage! Dom håller sig inte för att kommentera heller ;P
Usch nu under graviditeten har jag blivit gör känslig för trånga utrymmen och bussar m.m får värsta panik känslan och de kännss som jag inte får luft!

Wellwell, nu ska ja mumsa på lite jordgubbar och försöka att njuta av den en timmes långa resan =P

Pussokram,
Hanna

Fixerad!

Trodde de bara betydde att man var fixerad i tex. sin egen spegelbild men nä de betyder också att bebisen har lagt sig rätt i bäcken med huvudet. Kände detta redan igår kväll då jag skulle resa mig upp, fyfaaan vad jag hade ont! var ju inte riktigt beredd på en hastig resning och klämning.. I morse kände jag också av det, då kändes de mest när jag gick, de kändes mer som en stor tyngd i bäcken och extrem mensvärk så var jag till Barnmorskan idag och bad henne kolla om han hade fixerat sig , och visst hade jag känt rätt =) En lättnad ändå att han redan gjort det, chansen att han ändrar position är minimal fram till förlossningen, vilket betyder om ultraljudet den 17:e inte säger nåt annat vill säga, att jag förhoppningsvis får en normal förlossning! =)

Annars har det vart en bra dag, vi gick ju upp tidigt imorse då vi skulle träffas alla i klassen på avslutningsfika vid 9..
fanns många gosaker men mitt socker var skyhögt redan innan fikadags så tog bara en liten bit kladdkaka, trevligt å träffa alla.. dock var det ändå för tidigt på morgonen för mig så ja bara läängtade hem till sänga! Sen var Linda så go så ja fick sjuts av henne och hennes lille tjej Tindra som fyllde 4 år, så vi stannade till vid ICA och handlade ingridienser till snövitstårta och prinsesstårta =) Hängde med dem hem en sväng, jäääklar vilket fint hem dom hade! riiktigt "modernt" med frys som man får isvatten ifrån och sånna saker ;P precis min stil, jag vet var ja ska sno inspiration ifrån om jag nååågonsin skaffar hus!

Coolt va? =) Har inte hänt mig, men känner man noga
kan man känna vad som är vad, bilden är hämtad ifrån google.

Sen promenerade jag bort till sjukhuset för barnmorske mötet, barnet mådde mycket bra, magen hade krympt (!) hon trodde vattenmängden hade minskat, eller att han fixerat sig så huvudet tog väl mer plats innan =) Fick alla journaler som ja ska ta med till Lilla Edet och så.... ja, sen vandrade jag hemåt med min påse jordgubbar jag köpte på Ica =) mums!

Precis ja orkade hem, när ja kom innanför dörren slocknade jag direkt! Nu ska ja försöka somna om, vilket inte är det lättaste i nuläget då ja är ljudkänslig som sjutton och vi är två pers i ett rum .. men i morgon är de över, då bär resan av!
Vart supersnällt av Marie att ja fått bo här, men alla behöver sitt space i slutändan!

Pussokram,
Hanna

Lungträning var de här ja!

Oj! Tredje gången idag som jag känner att de hickar i magen =)
Underbar känsla! Blev väckkt i morse av de å låg och höll handen på magen,
sen innan ja skulle möta upp syrran så hickade han som ja vet inte vad, hela magen hoppade upp och ner
i tack ungefär =) Fick med de på film! Ska försöka ladda upp de inom kort.
Och nu hoppar magen igen ! hihi..
Vet ni varför han hickar? För att han tränar lungorna med andningsrörelser och drar ner fostervatten
och detta resulterar oftast i hicka =)

Ungefär som att man känner pulsen! - fast i magen :P
Ju mer dagarna går känner man hur människan där inne utvecklas, och snart.. mycket snart..så kommer den ut!
Nu blir de Sex and the city, sen Navy CIS =) Mee lööööve !

För att jag har tråkigt.

Men ja har haft en superbra dag med storasyster på byn! Det blev bakad potatis med kycklingröra till lunch och en irish cream latte (!) för första gången på 4-5 månader, undrar om bebben fick koffein kick ? =P Och  sen lite gosaker på de =)
Underbart mysigt å sitta och prata med Heidi i lugn och ro, hon brukar annars ha så mycket på gång så  en tror hon stressar ihjäl sig ibland! Hängde med och gjorde lite småärenden i stan och hittade SVENSKA UNDERBARA JORDGUBBAR! hihi Heidi köpte ett paket till mig och ja ett andra till mig, hittiills har ett paket åkt ner men klockan är bara halv åtta =)

Tack för en supertrevlig dag kära syster!

Nu ska jag göra utmaningen och sen se tv!

1. Hur gammal är du om fem år? 26 år
2. Vem var den sista du träffade? Marie..som kom innanför dörren precis
3. Hur lång är du? 163 tror jag
4. Vilken var den senaste film du sett? Rånarna
5. Vem ringde du senast? Morfar!
6. Hur löd ditt senaste sms? ""haha ja, de var knepigt" av Heidi, då mitt blodsocker stiger mer när jag äter husmanskost än när ja äter gosaker =s
7. Vad är helgens planer? Resa mot Lilla edet
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på till vem.
9.  Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Förra helgen
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa
12. När vaknade du idag? 10 tiden..
13. Har du någon gång hittat en katt? Många, är en kattmagnet..
14. Vilken är din favoritplats? Havet
15. Vilken plats föredrar du minst? Trånga utrymmen
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Mor till en tioåring.. det är nåt jag vet säkert =)
18. Vem fick dig att skratta senast? Chandler i vänner =)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, de är nåt som aldrig dör ut (jag är ju Peyton fan!)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Minidator
21. Sover du med eller utan kläder på dig? i tisha o underkläder oftast
22. Hur många kuddar har du i sängen?
4
23. Hur många landskap har du bott i?
OJ! Bohuslän, Västra Götaland, Skåne & Värmland, alla är landskap va?
24. Har du någong gång spytt på någon? antagligen, som bebis =P
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota just nu under graviditeten, når knappt ner till fötterna!
26. Är du social? Ja de skulle jag tro =)
27. Vilken är din favoritglass? B&J:s brownie, sandwitch & mjukglass!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa långt bort lääääänge.
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? Bara espresso (kaffedrinkar)
31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller mjölk
32. Sover du på någon särskild sida? Helst på mage... vilket är riktigt krångligt i nuläget..
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa? Ja
35. Är du en beroendemänniska? Har vart beroende av kaffe & cigg - båda beroenderna avslutade!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? De är väl inte en fråga längre =)
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska... och entaka fraser på andra
39. Har du någonsin åkt ambulans? Inte som patient men åkt med i bilen har jag gjort
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? viktiga utgifter först, sen kläder och Inredning
42. Äger du dyra smycken? Nej, dock låna ja mamsens svindyra guldhalsband engång och tappade bort det .. hon blev inte glad! tur att ja hitta de...efter ett halvår typ.
43. Har du någon gång testat droger? Rökt på nån gång, inget som intresserar mig... mitt liv är värt så mycket mer!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Jordgubbar - såklart!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag själv, ni ska bara vet vad som försigår i mitt huvud...
46. Välj ett ärr på din kropp? ett stort på hakan som bara syns om ja böjer upp den, ramlade ner för vår backe i krokstrand när jag var liten, minns väl hur ont ja fick å att ja älskade bamseplåstret!
47. Vad har du för ringsignal? ett barn som säger "pappa, vet du? jag slog ihjäl en jeting" Pappan: "Mmmm.." Barnet: "som satt på motorhuvuden med hammaren" pappan: "Du gjorde vaadå?" Barnet: "Jag slog ihjäl en jeting på motorhuven med hammaren, men jag träffade inte direkt - efter ett tag träffade jag!"
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja 
49. Flirtar du mycket? Nej, men vill ja ha nån så fegar ja inte ur preics..
50. Kan du byta olja på bilen? Har aldrig provat
51. Har du fått fortkörningsböter? Nej, men vart med när en fick de.. en lastbilschafför....
52. Vilken var den senaste bok du läste? "Den oändliga kärlekens ö"
53. Läser du dagstidningen? När ja har arbete med tidning annars nej
54. Prenumererar du på någon veckotidning? de går i perioder, VR oftast
55. Dansar du i bilen? Naj
56. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 tror ja
57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Kontonr
58. När var du i kyrkan senast? Förra veckan hör å häpna, händer sällan.. men Madde konfimerades ju =)
59. Vilka personer utmanar du? Alla som vill!

Hjärtekrossare..

Är vad Mark är, såg precis sista avsnittet på sesång 6 i One Tree Hill, alltså det sista avsnittet med mina favoriter
Chad Michael Murray och Hilarie Burton.
Det är verkligen ett fulländat slut... men vad blir One Tree Hill utan Leyton?

(klicka på bilden så kommer du till s.6 sista avsnitt med Leyton....)

Om en stund kommer syster och hämtar upp mig så ska vi fika å umgås lite =)

Förresten, ser ni vad jag skaffat till höger på menyn?
Om man klickar på själva datumet nedanför så ser man lite mer info!
Wellwell dax att fixa sig!

Pussokram,
Hanna

Kroatien..

Guud va jag längtar tillbaka!
Åkte ju ner med Christer å dom för några år sen å Viktor var också där några mil bort och då åkte jag och hälsade på honom i några dagar, så underbart mysigt!
Vi bara va.. å gick ut på kvällarna med hans familj och lyssnade på live musik och drack en jädrans massa öl, billit som sjutton var de =) Saknar detdär lugnet som var där nere.. men iallafall, så ja har börjat fundera på att åka dit nästa sommar nångång, har kollat upp resor och dom ligger runt 3000 kr med resa och egen lägenhet och då även med bebisen inräknad, får väl se hur vi gör där men jag har frågat Denise och kanske, kanske blir det dit om vi inte hittar nåt ännu billigare å bättre såklart =) Men vad kan vara bättre..

Här bodde vi i nåt av husen längst
till upp höger om ja inte minns helt fel :P


Fanns även pooler längre bort med rutchbanor och sånt skoj, dock var vi aldrig dit då Viktor hatar pooler ;P

Söndagen och måndagens planer är inget alls! Tisdag ska ja se syster en sväng i stan och fika lite =)
Och Onsdag har vi i klassen bestämt att vi ska ses en sista gång för lite fika och så, dom har även bestämt en party kväll på fredag hemma hos Linda.. men ja åker till Emelie på torsdag till lördag så de missar jag, men de gör inte så mycket =) Dom kommer väl dricka en del och så och ja kommer också fira hos Emelie, fast hon är ju också gravid så vi håller oss på samma nivå ;P

Och på lördag är dagen då jag åker hem till Lilla Edet och bosätter mig där för ett tag!

Allsång med Anders Lundin..

var de här ja!
Anders och hans fru Kerstin (tror ja det var) har vart ambassadörer för filipstad ett år, tror bara man är det ett år?
Iallafall så idag hade dom lite allsång på torget i lilla filipstad, tänkte att de får man ju inte missa så ja sprang ner,
såg även på vägen ner stridsflygplan som showade lite över bya =)
Dock kan jag inte riiiktigt påstå att stämmningen var densamma som på Skansen, då stassarna nog mer åkte dit för att
se han än att sjunga med han =P

Höll nästan på att börja tjafsa med en tant också.. herregud vilka människor det finns!
Kom ner och hittade en bänk där det satt en tjej med barnvagn på den delen av bänken där man såg scenen så jag såg alltså inget till vänster, men så gick dom så då passade jag på att sätta mig så ja ser scenen vilket är nästan längst ut till höger.. yäääs, så kommer där en tant och helt nonchalant trycker ner arslet på de fem centrimeterna som finns kvar på högersidan fast nästan hela vänstersidan är helt tom.. hm... så ja flyttar mig pyyyytte lite baraa för gestens skull, men då är hennes kommentar "ja de var futtigt" och jag svarar henne med "Ja kan inte flytta längre bort, då ser inte jag scenen" Sen satt hon där och surade hela timmen ut.. yes, om det är någon som både visa hyffs så borde de då vara äldre damer som borde veta att den som först tar platsen har den.. var hon ute efter sittplats fanns ju andra halvan av bänken..Är det bara jag som överreagerar eller beter man sig så?

Wellwell, kul var det å titta på en stund och sen bar de hemåt till datorn =)
Nu ska ja krypa ner med "Den oändliga kärlekens ö" som är riktigt bra, handlar om massa olika kulturer å spökhistorier å längre har jag inte kommit än =)

Pussokram

Hanna,

Ojoj, update;

Någon vill förstöra för mig och barnet här märker jag..
Well ni kan ju försöka, tyvärr så har jag ju endast berättat sanningen och då har jag också plockat bort dom värsta och privata bitarna på hur det har sett ut i verkligheten, så come on try me =)



Update;

Förstår att många blir förvirrade, ja drar inte upp namn men jag vet precis vilka det är som håller på just nu,
förstår att folk blir förvånade över hur mkt skit ja tagit sista tiden men vet ni? Jag går vidare, jag har lärt mig
vilka jag ska lyssna på och vilka som snackar skit (Taaaack tiden i nykroppa, man märker vilka som vill en väl!)
Tycker det är väldigt fegt att inte ta saker face to face utan gå omvägar.
Jag har många människor bakom mig och jag behöver inte ta någon annans skit.

Nu släpper jag detta, även om jag vääääldigt gärna skulle vilja ta mig ett ordentligt snack med denna person
så tänker jag inte längre lägga nåågon energi på sån skit, ta reda på fakta innan ni dömer!
Jag ska bli mamma och jag ska ge barnet all min energi till det, mitt i denna röran så ser jag bara en ljus framtid!
Så you people, sköt erat eget va!

p.s
självklart har en historia olika synvinklar och i min blogg berättar jag min, och restrerande berörda personer säger säkerligen andra saker, men utan detta sätt hade ju aldrig det svenska rättsystemet existerat, så ja kan ju uttrycka mig såhär "Hör med alla vittnen så får ni se vem som talar sanningen".

Minns ni?

Usch och fy vilka minnen..
Jag och Marie går igenom youtube klipp och hittar detta ..
nostalgi men ändå inte, så hemskt..

Vet ni vad jag har gjort idag?
Vandrat snabbt (!!) ner till stan på 10 minuter typ och lånat två böcker
ena tipsa syster mig om "Flyga drake" och andra stod precis bredvid  och hette "Den oändliga kärlekens ö" och verkade bra den med.. får se om ja hinner läsa båda innan torsdag men fastnar man så =)
köpte även purjolök då ja ska göra potatis o purjo soppa mums!

Har även pratat med den jädrans försäkringkassan, tar ju aldrig slut med papper innan allt går igenom..
först va de moderskapsintyg, sen skulle dom ha min årsinkomst men då av min arbetsgivare (nu föredetta) och nu skulle jag tydligen göra nån jädra "ansökan om föräldrapenning" och då skulle ja ha alla papper om inkomst igen .. som redan är inskickade! gAAAH. sen får jag ju inte ut ett öre förrän barnet är en månad gammal.. och vet ni vad man får ut om dagen som mammaledig? fjuttiga 134 kr efter skatt... HAHA .
Jag säger då de, tur att jag inte har egen lägenhet och speciellt inte nere i edet/thn då de är liiite dyrare där än de jag nu är van vid.. men detta ska vi klara serrö!





Onsdag

Hellu!
Då var de onsdag och nu räknar man dagarna till nästa torsdag då jag åker ner till Emelie,
här händer totally nada! Trodde ju att jag skulle ha skola till den 12 juni därav stannade
jag kvar i Filipstad men alla mina kurser är Godkända och därav avslutade..
och ork finner man knappt till att göra något, försöker gå ut minst en gång om dagen tex.
till affären .. igår var jag till barnmorskan och det var på håret att min rygg och mina fötter orkade bort dit,
Bebisen mår superbra i magen, ungefär 6 cm har den vuxit på ca en månad.. min kommentar
till detta var först "Bara så lite?" haha.. då svarade barnmorskan mig "Det är inte lite".. jag menade såklart
att det känns som den vuxit betydligt mer =)
Sen stack dom mig FYRA gånger i armarna innan dom fann dendär saken som dom ska hitta för att få blod och detta utan bedövning.. ja var riiiktigt nära på att smälla till den som stack mig kan jag tala om...

Nu har vi precis ätit pannkakor med färska jordgubbar och grädde! Mumsfillibabba!!
Nu vetesjutton va ja ska göra en vecka framöver.. bloggningen blir ju gles när de inte händer något,
de förstår ni nog ;P

Pussokram

Hanna,

Allra käraste syster

Nostalgi till hundra....
I många år har jag haft ett svagt minne av en tjej som rider på en svart häst med gyllene man genom skogar där äckliga "finger" typer jagar henne i mörkret, hon rider längst stranden och på vägen stannar hon till vid ett bord dukat med alla godsaker du kan tänka dig, med dansande "änglar" och ljuvlig musik... Detta har varit så gammalt detta minnet att jag trodde det var en dröm fram till att jag slog på barnkanalen precis.
Helge Skoog som ung var det första jag såg, haha =)

Den där drömmen var en novellfilm gjord av sagodrottningen själv Astrid Lindgren..
Mina absoluta favoriter av henne är Mio min mio, Bröderna Lejonhjärta, Saltkråkan och nu vet jag vad min fjärde favorit heter! Vilken är din absoluta favorit i Lindgrensamlingen?

"Barbro har en hemlighet, hon har en tvillingsyster. Inte ens Barbros mamma och pappa vet om det. Tvillingsystern heter Ylva-li och bor under rosenbusken. Ylva-li kallar alltid Barbro för "Allra käraste syster". När Barbro vill träffa Ylva-li kryper hon ner i hålet under rosenbusken."


(fungerar inte att lägga in youtube klipp då min dator
helt enkelt är för liten men här är länken till Allra käraste syster)

Under graviditeten har jag blivit jätte intresserad av mina gamla barndomssagor och visor, har en massa
gamla goa visor på datorn nu som ja spelat lite för magen, blir säkert även att ja köper hem lite klassiska
Astrid Lindgren boxar i framtiden =)


Pussokram
Hanna,

Snart..

Man klagar alltid att tiden går så himla for annars, varför kan den inte göra det i slutet på graviditeten också?

Uträkning utgår från dagens datum: Måndag 1 juni 2009.
Jag blev gravid ungefär Onsdag 29 oktober 2008 (ägglossningen).
Jag är på dag 230 av 280. (82,1%).
Ja är i vecka 33.
Jag har gått 32 fulla veckor och 5 fulla dagar (v32+5).
Jag är i 8:e kalendermånaden.
Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tisdag 21 juli 2009
Jag har 50 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vikt: 1800 g
Full längd: 38 cm

Nu tränar barnet aktivt på att svälja och kissar cirka en halv liter om dagen.
Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det svalda fostervattnet lagras som mekonium, babyns första avföring,
som kommer ut under de första timmarna efter födseln. Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga.

Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och fransar blir längre.
Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben.
Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.

Fostret reagerar på ljuset som kommer igenom livmoderväggen. Ibland sträcker det sig efter ljuset eller följer det med ögonen. Nu är det vanligt att fostret hickar och mamman kan ofta känna det.
Hickan är inget problem, tvärtom eftersom det hjälper babyn att träna på sin andning.
När barnet hickar drar diafragman ihop sig och det ökar också lungkapaciteten.
Lungorna och andningssystemet är nästan fullgånget, men ju längre barnet kan stanna i livmodern,
desto bättre kommer det att fungera efter födseln.

Många kvinnor får vid denna tid sammandragningar, eller förvärkar som man brukar säga.
Det är livmodern som tränar sig inför förlossningen. Förvärkarna börjar ofta långt tidigare i graviditeten,
men går då inte att känna. De som har fött barn tidigare kan känna förvärkar så tidigt som före vecka 20.
Till skillnad från riktiga födslovärkar så är förvärkarna så gott som smärtfria.
Förvärkar är ofta oregelbundna och de kan upphöra om man rör sig eller byter kroppsställning.
Födslovärkar försvinner inte, de är inte smärtfria (!) och de blir bara starkare i intensitet.
Den som väntar tvillingar har vid denna tid en lika stor livmoder som en kvinna med ett färdiggånget barn.

Nu har han precis vaknat här känner jag,
han ligger och rör sig i sin favoritställning till höger precis under revbenet.. =)