Hundutställning

Tjosan!

Igår blev de hundutställning, upp vid 6 efter fyra timmars sömn.. men det var riktigt trevligt att träffa dem mamma hjälper i SWTK styrelsen, vi hade hand om caféet, körv me brö å fika.. å Charlie hängde med i bärselet =) fast han sov mesta dels, de gör han nästan alltid i selet ;P
Sen när vi kom hem vid 15 så stupade jag o Charlie i säng till 18 ;) Sen drog vi med Majsan till en av hennes vänner och gjorde "trading" eller hur de stavas, när man "noppar" ögonbrynen med tråd! Kändes lite gran men saaatan vad snyggt det blev =) Lite lyx man får unna sitt utseende som jag annars inte bryr mig så mycket om i bebistider.. hihi

Inatt somnade Charlie inne så ja satte babylarmet och gick ut o la mig, så när larmet går igång så ringer det upp min mobil.. han somnade typ vid 11 å vi båda måste sovit som stockar för när larmet ringde var hon 5.. med andra ord - nätterna börjar bli bättre =) (inte för dom vart såå dåliga som ja hört andra berätta om hur de har haft)

Idag blir de fika med Charlotte&Christel på nåt av de TVÅ caféerna på edet, för i fredags öppnade Emma "Sött&nött" så vi får se vilket dom är sugna på!

Ha de bäst!

Hanna

Edetnatta.

Igår var jag ute med Charlotte & Christel på edetnatta, fick barnvakt av lottes moder några timmar till mamma tog över för natten... och det gick bra! Visst saknade jag min pojk å sprang nästan sista biten hem.. men kul hade vi!
Började men grillning nere vid älven i ösregn & starka vindbyar.. haha men de blev lyckat det med =) Sen gick vi upp till Charlotte och satt o prata å förfesta lite... drog ut på tiden över en timme ;P Sen vandrade vi till tältet o träffade en massa gamla polare.. jag var typ den som fick presentera mig för alla gamla vänner, för ingen kände igen mig ! fick la höra typ 30 ggr igår "Nä men e de du Hanna? Herregud.. e de verkligen du?" haha =) Sååå mycket har jag väl inte förändrats? De var riktigt kul å se att alla gamla kompisar är vuxna nu precis som ja... de märktes att de gått typ 6 år sen ja bodde här ;) Sen dansade vi å gick runt i vimlet, idag har jag ont i benet så Charlotte svängde nog liiite för mycket med mig haha :P Kvällens roligaste var ju situationen att sitta inne på bajamaja o pumpa ur.. det skulle jag nog egentligen förevigat på ett kort :D

Nu skriker någon på mig!

pussokram,

Hanna

Vi var med i tidningen =)

Hellu!

Dagen har spenderats på Torp som är ett köpcenter utanför Uddevalla.. lillebror skulle till specialisttandiis så ja och Charlie hängde på när ja fick min första mammapenning och köpte massa smått till oss två =)

Konstaterade att jag i stortsett inte handlat kläder till mig själv på ett år, och har extremt dåligt med kläder som sitter bra så ja fick köpt två fina linnen och ett par "lack" leggings, superfräscha saker! Å snål som fan är jag.. haha de har blivit en dålig vana när man levt fattigt, man vågar inte handla fast man för en gångs skull har råd.. hitta ju ett supersnyggt linne för halva reapriset (50 kr) å ändå tyckte jag de var för dyrt!! ;P Charlie fick också lite småsaker, bla en mössa som var jätte söt =) Hans huvudstorlek är som en halvårings enligt mössans storlek..

Ja.. åt lunch på "Briggen" älskar dess utbud, finns även på Överby o är såå jäkla mycket bättre än de klassiska donken när man shoppar :P Å ja och Olle gnatade på varandra hela dagen.. fyfan va trött man kan bli .. Vi ska INTE spendera en heldag tillsammans, de går bara inte.

Klockan är nu 01.05 och Charlie ligger här och o är klarvaken.. å skriker på mig vilken sekund som helst, så ja ska komma till poängen med inlägget haha :P Häromdagen var vi med i TTLA som är tidningen här i området, självklart nyfödd annons =)
dock ser jag inte klok ut, men tydligen måste nåååågon mer vara med på bilden.. å då fick ja väl vara det då :P anledningen till att den kom in så sent är för TTLA bara har sånna "Nyfödda sidor" några gånger om året.. och felstavat blev det såklart.... han stavar ChaRlie, inte Chalie.. men det tar jag på mig, kollade mailet ja skicka å de va jag som stavade fel... så kan de gå när man stressar o har en pojk som vill ha sin mor .. då ska man inte maila sånna viktiga saker samtidigt haha =)

HÄR ligger vår annons, eller vad de nu kallas.

Imorgon bliré Edetnatta med Charlotte & Christel - å resten av Edetfolket!

nattinatt,

Hanna

6 veckor och ca 1 kg & planer

Hellu! Igår var vi bara hemma och bara va, men hittade en blogg som tog hårt på mig och mina känslor... tyvärr, jag försöker gå vidare och leva mitt liv här nere med Charlie, men blir ständigt påmind om alla känslor som skapats inom mig sista året, menmen, förhoppningsvis verkar det lösa sig nu... personligen orkar jag inte med mer krångel.. allt jag vill är att vara lycklig.

Idag blev det upp tidigt så jag var tvungen att väcka snutten! De hugger hårt när man väl fått honom att somna, men måste man så måste man! Vi skulle nämligen till BVC .. vilket vi inte vart på två veckor så de var spännande!
Hans vikt var när han föddes var 3605 gram och längden 50 cm och huvudomfång 37.
Idag vägde han 4740 och var 55 cm lång! huvudomfånget var 40 cm =) Så han växer, min lille älskling!
Så roligt att höra, anade de då man verkligen känner skillnad nu när man lyfter honom, träffade en 9 dagars bebis idag.. å herregud så stor min pojk var jämfört med den! hihi.. har Charlie vart så liten? jag förstår varför halvårsföräldrarna känner som de gör!

Pratade även om "Mimmigruppen" som är en grupp där man ses o lagar mat och umgås å självklart pratar barn.. lät supertrevligt så jag tror ja ska börja gå på det, men nu blir det mycket! BVC varannan vecka, öppnaförskolan och Mimmigruppen en gång i veckan.. så ska nog bara gå på Mimmi nu i början, å självklart BVC =)

Sen bar de hemåt i bärselet, underbar uppfinning! men BVC besöket räcker gott och väl sen är vi båda helt slut, så ja slängde ihop middag åt familjen å sen sov jag och Charlie någon timme.. kvällen har bara spungit iväg och jag har bara gosat med Charlie å sett tv... Även om mina känslor påverkats mycket av allt omkring som hänt, så måste jag ändå säga att mitt liv aldrig haft en sånhär mening, jag har aldrig varit lyckligare! Och så ska det förbli, ingen ska stå ivägen för det.

Nu har vi fullt upp hela veckan.. planerna ser ut såhär:

  • Onsdag - Charlie blir 6 veckor, jag har tandläkarbesök =P
  • Torsdag - Med mor&bror till Uddevalla och inhandla lite nya plagg till mig (har iiinga kläder som sitter bra längre, ska ju till skåneland inom kort så då ska man ju ha nåt att bära, nu går jag omkring i morsans gamla shorts dagarna i enda)
  • Fredag - Utgång som börjar med Grillning hos Charlotte, där Charlie är med första timmarna sen har jag barnvakt 2 timmar.. sen hämtar mor upp honom för att hjälpa mig med honom den natten, första natten som jag inte har honom, vi får väl se vem som tassar upp mitt i natten och hämtar sin snuttis... Sen efter grillningen blir de Edetnatta.. men ska bara ut å vara social.. inget drickande, det intresserar inte mig längre, bara dansa å ha sköjj! =)
  • Lördag - skulle ha börjat kurs för körkortet... men fick skjuta fram de några veckor.
  • Söndag - Jag, Charlie & Mamma ska till Vårgårda på hundutställning, mamma är ordförande i SWTK "Svenska Wheaten Terrier Klubben" och sköter bla. kiosken denna dagen, men vi följer mest med för sällskapet å alla fina hundar såklart =) 
  • Nångång i nästa vecka - Pappa&jag ska till Trollhättan med pojken å bada babysim! =) Sååå jag längtar! Charlie älskar vatten! (och han smakade vatten på flaska idag för första gången, de älskade han med!)
Oj, detta blev långt.. men alltid sköj med lite uppdatering !
Nu ska ja se hur de går med Coookiesarna som mor står å bakar i köket, som ska säljas på utställningen!
Själv gjorde jag ju bullarna häromdagen....

Pussokram,

Hanna


PS, Helena: Jag har pussat massa åt dig nu! =)

För jag har..

Beställt hem Camilla Läckbergs senaste som inte kommer hem i brevlådan förrän 16 september (realise datumet) ... Fyrvaktaren! Spännande, spännande!
Älskar alla hennes böcker! Och jag läste lite på "förhandsvisningen" och jag kan ju säga såhär..... Erika o tvillningarna verkar ha klarat sig..Sååå spännande! och som jag har väntat!

Vill du också beställa hem (och få en signad bok) och då även få en chans att tävla om att gå på röda mattan med Camilla?
klicka HÄR

Nu lät de som värsta reklmen, men jag vill ju att ni också ska få upp ögonen för denna fantastiska författare.. men den chansen är liten då hon är en av sveriges största...


over and out.

Tjörn, bebisar, bullbak & kusinvitamin!

Hej!

De händer otroligt mycket, ibland för mycket känns det som.
Pojken växer å växer, tiden går och går..
Igår var vi på öppna förskolan och sjung massa trevliga sånger med massa andra bebisar,
dock är Charlie inte sååå engagerad.. hihi =) han vill bara ha sin mamma.... och det hela tiden!
Sista dagarna gallskriker han om jag lägger ifrån honom en stund.. tur man har fått låna ett babybjörn sele så
han får vara nära mig så ofta som möjligt =)

Häromdagen var vi på Tjörn hos Anneli och bara var, åt mängder med björnbär och var nere och njöt av havsdoften!
Lite för kallt att bada och fortfarande inte så bra för min kropp efter förlossningen.
Men tog mängder med underbara bilder på mig&Charlie, även mami var med på ett hörn nånstans.
Bilder kommer.

Var hos psykologen igår på BVC, vilket var underbart! Alla känslor som blivit skapade inom mig fick redas ut ordentligt och jag kände att jag hade tömts på alla funderingar när jag gick därifrån, hon hjälpte mig verkligen att vända på saker och ting.. det kommer visserligen ta tid att må bra igen efter allt men att gå dit gör att det kommer gå betydligt bättre och framåt än att betynga mina nära och kära med mina orotankar och problem.

I nästa vecka tänkte vi och pappa åka upp till Trollhättan/Älvhögsborg och bada med lillkillen, får se vad han tycker =)
Ska även inhandla lite kläder.... haha har ju inget som sitter bra sen tiden innan/under graviditeten.. inte precis så man brytt sig om senaste modet =P

Har fixat och donat i boa av och till sista tiden, nu är de underbart mysigt och barninrett där inne.. =)
jaja, nu har jag satt en deg till kanel/mandelmass bullar (eller egentlgen marsipan, morsan köpte fel =P själv hade jag skrivit på inköps listan att hon skulle köpa 50 kg jäst... hahah)

Kusin / "Tant Nenni" med pojkvän kommer vid 4snåret och hälsar på, å då måste man ju ha något gott att bjuda på!
ska även baka till en utsällningsdag jag och mor ska till i nästa vecka... å 4 september åker farmor&jag ( å Charlie såklart!) ner till skåneland =) gud så jag läängtar!!

Just de, namngivningen är satt till den 3 oktober då vi även tänkte slåihop det med kräftskiva.. inbjudningskort är på G.. ni kan ju skriva en kommentar om ni kan då (ni vet vilka ni är :P) haha

ha de gott,

Hanna

Sorry

Jag har fullt upp.
Förklaring behöver ni nog inte, jag ger min tid till Charlie och sitter knappt vid datorn, inte som förr,
jo visserligen läser jag lite bloggar men inte i närheten till lika många som förr.

Dagarna ser relativt likadana ut, nätterna också.
Charlie sköter oftast sin sömn och vi sover 4-5 timmar i sträck om natten sen upp en sväng för att sedan somna om,
gör småsaker dagligen som att gå bort på edet, åka ut me familjen någonstans, bara vara hemma.
Jag har tagit en massa bilder men i nuläget går det helt enkelt inte att ladda upp på bloggen, måste lösenordöppna den och det gör jag inte igen, alla bilder jag vill publicera läggs på facebook profilen.

Idag var vi till returvaruhuset i Stenungsund och jag fyndade en jättefin babysitter för bara 40 kr, riktigt fräsch! och betydligt dyrare på tradera, såg även en fräsch klippansoffa som dom bara ville ha 300 kr för, och då var de även tvättbar klädsel.. men ja hoppade de ändå, hur skulle ja få hem den ändå?

Kom precis hem från farmor, får låna hennes inspelningsbara box och spela in NCIS som är mitt favoritprogram just nu, riktigt skönt! blev två timmars egentid men sista halvtimmen började jag få hemlängtan efter min älskling..... hur ska detta gå när ja ska få egentid nån kväll med kompisar? :P

Blir förresten antagligen skåne i början på september.
ja.. nu fick ni lite update, ja tar det när ja får tid ..

Imorgon blir de BVC och sen ska ja även kolla upp lite träningslokaler här i edet, får se!
Nu ska ja komma igång ordentligt när jag är rökfri och motiverad =)
speciellt för Charlies skull!

Pussokram,

Hanna

Båtar å kärlek

Idag kommmer papsens Hurley 18 hem!
Under gårdagen byggdes en "vagga" där båten ska stå ute på tomten..
farsan har skapat en blogg om just båtens utveckling - HÄR
själv tog vi det lugnt och tog dagen som den var.. har haft en jobbig ihållande huvudvärk i över en vecka nu..

Tänker mycket på så många olika kärlekar det finns..
den starkaste kärleks känslan jag trodde fanns var till ett av mina tidigare förhållanden..
men egentligen är kärleken till familjen starkare, de är nog mer att den har nog alltid funnits där så den
sticker inte ut! Men denna kärlek till en liten bebis, mitt barn.. den går verkligen inte att förklara förrän man själv får sig en plutt.. ja, vart ville jag komma? ingen aning, kanske hade räckt med att säga att Charlie är de bästa som hänt mig!

Pussokram,

Hanna

Sött&nött & BVC

Hej !
Här är de fullt upp dagarna i enda..
Igår var vi Edet å gjorde massa småärenden och idag var vi på BVC och Charlie växer så de knakar!
Ungefär en cm i veckan på längd&omfång, morsan å ja konstaterade igår att han väger lite mer nu å de sa även vågen idag, rättare sagt han låg på 3700 nånting förra veckan, idag låg han på ca 4300.. exakta siffror minns jag tyvärr inte.. memory you know.. haha glömmer allt just nu känns de som, men de har nog med tröttheten att göra..
Själv minskar jag i vikt för var dag, underbart! Känner mig som en människa... ska ju börja träna med moster Anki i slutet på augusti nu när man rasar som ja gör och slutade ju röka i graviditeten vilket även motiverar mig att komma igång å få upp flåset ordentligt.. japp, nu babblar ja om allt å inget..

Morsan kör dygnarbete idag så hon gick på 14.30 idag å av 10.00 imorgon.. men då har hon jour också,
å far&bror är i värlmland så de är bara ja, Charlie, Maja & Fritte hemma.. å majsan är hos farmor å ser film så vi är själva här hemma i mörkret just nu, ovanligt tyst för en gångs skull i detta huset!

Annars såg allt bra ut på BVC, älskar dom träffarna! så spännande å se Charlies utveckling!

Wellwell.. sen promenerade vi ner till de nya Caféet där ja hade ett "möte" med tjejen som håller i hela affärsidéen,
Supercool tjej! Hon kunde lite om kaffe men ja lärde henne lite knep å sånt, och pratade om hennes planer m.m ja sa även att om hon behöver folk så finns ja, för timmar då just nu.. och hon sa att går affärerna bra så kan hon ju behöva anställa någon fast denne person måste ha vetskap om livsmedelshygien m.m (krav från kommunen) och de har ja ju med mej även de i bagaget från hotell&restaurang tiden =) Så möjligheterna är stora!
Caféet ska heta "Sött&nött" och de är superläckert inrett och tjejen har alltså sagt upp sig från en fast tjänst för att nå sina drömmar varav de då är att öppna ett café! Mer intresserad? Läs hennes blogg om utvecklingen av caféet HÄR.

Jaja nu ska ja ta grabben å klä på han hans fina "pjamas säck" som han fick av mormor när han låg i magen, förresten va tror ni om att Charlie får en egen kategori med "Dagens Charlie" =) måste ju visa upp min going & alla kläder vi fått , svämmar över där nere nu :P Men de behövs! (fast uppdatering blir nog när ja hinner... de tror ja ni förstår!)

Pussokram,
Hanna


Lördag igen då..

Har hänt lite saker sen sist, pojken övar sig som sjutton med nacken! Och är väldigt intresserad av sin omgivning, men de är mestadels bara mammas famn som duger :P
Inatt mådde han lite dåligt, som tur var tog mormor honom en stund på så ja fick sovit någon timme.

I torsdags var vi iväg och tittade på båt utanför Uddevalla, och pappsen slog till och köpte en Hurley 18 som ska heta Sally antagligen.. inte för jag vet så mycket om båtar, men de ska bli kul å åka med en sväng framöver.. fast bara över dagen, en båt är för lite space för en som mig =P

Igår fick jag besök av en kär gammal vän Linda, satt och pratade om gamla goda tider å livet nu, riktigt trevligt!
Har hänt en hel del under årens lopp =)

Ja.. vad händer annars? inte mycket, jag går hemma och njuter av Charlie helt enkelt, förstår faktist folk som bara vill ta det lugnt med barnet första tiden, man har helt enkelt ingen ork till speciellt mycket mer!
Fast jag är riktigt bio sugen nu... de är knas, i värmland såg ja aldrig på bio för ja tyckte biosalongerna och utbutet inte var det samma som i Göteborg/Thn å så, så nu när ja har nära så skulle jag nog kunna gå på bio varje dag!!
Wellwell, ska få lite gjort nu innan grodis vaknar därute i vagnen, han njuter av sommarvärmen med morfar!

Pussokram,

Hanna